Manikűr

Ma a kézápolás fontos szerepet kap a társadalmi élet minden területén.

A kezünkről megállapítható a korunk, egészségi állapotunk, milyen munkát végzünk, kiegyensúlyozottak vagyunk-e. A kezek akaratlanul is befolyásolják az életünket, így a kéz bőrének és a körmöknek az ápolása rendkívül nagy szerepet kap férfiak és nők esetében egyaránt. Az ápolt kéz a magabiztos fellépés és a jó megjelenés egyik feltétele.

A kéz bőrét éri a legtöbb ingerhatás. Óvni kell a hőingerek, mechanikai hatások, baktériumok, vírusok és gombák okozta fertőzési veszélyektől. Védeni kell a sokféle vegyi anyagtól, melyekkel nap mint nap érintkezünk, s melyek hatására a bőr kiszárad, elveszíti védekező mechanizmusát.

Szárító hatása van a gyakori kézmosásnak, de a por, a fizikai munka is nagy igénybevételt jelent a bőr és a köröm számára. Mindezek miatt a kéz és a körmök rendszeres ápolást, törődést igényelnek. A manikűr a köröm rövidítését, formázását, igény esetén a körömágy bőrének kivágását, a köröm felületének polírozását, lakkozást és a körömágy bőrének vitaminos olajjal való ápolását tartalmazza.

A manikűrözés elterjedése, népszerűvé válása különböző anyagok és modern technikák felhasználását hozta magával. Ma ezek közül a legnépszerűbb a műkörömépítés.

sziszistudio.hu